In English

Pressrelease

June och Levira skapar den första tjänsten som hanterar VOD- och OTT-innehållets hela livscykel

Mediaexperterna June och Levira ingår nu ett partnerskap för att gemensamt kunna leverera en komplett tjänst till mediabolag och distributörer som vill göra sitt innehåll tillgängligt i olika format för både traditionell VOD- och OTT-distribution.

“Detta är ett långsiktigt åtagande med avsikt att tillhandahålla en gemensam tjänst med fullt ansvar för hela leveransen av innehåll. Att ta sitt innehåll till många plattformar måste bli enklare och affärsmodellen likaså. Erbjudandet är en naturlig vidare–utveckling av de tjänster som våra nuvarande kunder använder och samtidigt ett nödvändigt sätt att utveckla affären för att möta framtida kunders krav på en effektiv mediadistribution.”

- Johan Middlemiss LéMon, Partner, June

Tillsammans erbjuder vi nu en komplett tjänst som inkluderar hantering av metadata, kodning, paketering och distribution. Det hela möjliggörs av Junes distributionsoberoende CMS Comet tillsammans med Leviras tjänster inom transkodering och mediahantering. June tillhandahåller också lösningar för metadata och leverans av VOD-innehåll och levererar i dagsläget innehåll till mer än 25 VOD- och OTT-tjänster i Norden.

“Att hantera VOD-innehåll har hittills varit en arbetsintensiv och kostsam uppgift. Det finns få aktörer på marknaden och ingen har erbjudit en konkurrenskraftig och flexibel tjänst som omfattar allt från kodning och metadatahantering till paketering och distribution av innehåll. Det är där vi ser att vi kan göra en skillnad och erbjuda en ny helhetstjänst och affärsmodell.”

- Johan Middlemiss LéMon, Partner, June

Levira har varit i TV-branschen sedan 1930-talet och har en lång historia av att leverera TV-tjänster med ett starkt fokus på kvalitet och innovation.

“Vi är stolta att tillkännage detta partnerskap med Nordens ledande mediaspecialist June. Leviras erfarenhet och kompetens inom kodning och Junes CMS och kompetens för att hantera arbetsflöden, traffic, metadata, paketering och distribution gör det möjligt att erbjuda våra kunder en lösning utan begränsningar.”

- Indrek Lepp, styrelseledamot, Levira.

Ledord för oss i utformningen av denna nya helhetstjänst är lågt insteg, kort uppstartstid, hög kvalitet, ny prismodell, punktliga leveranser, processtänkande, erfaren supportorganisation samt skalbarhet med möjlighet att inkludera enkodering av live-TV.

Frågor besvaras av Johan Middlemiss LéMon, June +46 70 969 89 89 och Tommy Kardman, Levira +46 76 149 88 27.

About

Om Levira

Levira tillhandahåller tjänster inom media, telekom och IT-infrastruktur. Levira är en av norra Europas största leverantörer av TV-PlayOut och Managed Media Services och driver ett av Baltikums största datacenter. Levira ägs av den estniska staten (51%) och det franska TV/telekom-bolaget TDF Group (49%). Bland Leviras kunder finns många multinationella och regionala aktörer såsom Turner, Discovery, Sony, MTG, Viasat, EBU och FIBA.

www.levira.ee

Om June

June är ett specialistföretag inom media och erbjuder tjänster inom metadata, VOD, EPG, OTT, tredjeparts-autentisering samt QC och monitorering av ingest. June leder det nordiska standardiserings–arbetet med det gemensamma metadataformat Public Schedule och är involverat i metadataforum både i Nordig och EBU. Junes kunder är innehållsleverantörer så som TV4, C More och Turner samt distributörer som Telia, Com Hem/Boxer och Teracom.

www.june.se

Frågor?

Träffa oss på IBC i monter 1.B79 eller kontakta Johan Middlemiss LéMon, Partner, June

Logotyper

Vad gör vi?

Erfarenhet

Vi har mer än 15 års erfarenhet från TV-branschen och unik expert­kunskap om de nordiska aktörerna. Några av de största TV-kanalerna och operatörerna i Sverige är idag våra kunder och vi levererar VOD-material till alla operatörer i Norden.

Vi har skapat allt från webb- och play­tjänster för slut­konsument till distributions­­tjänster och backends för autentisering mot operatörer. Vi har varit med och startat upp nya tidens TV-kanaler samt utvecklat en av nordens mest avancerade play­tjänster.

Mer erfarenhet

Vi har lärt oss mycket under våra år i TV-branschen och vi vet vad som fungerar vilket gör oss snabba och effektiva. Vi har unik kunskap om hur dina konkurrenter och partners arbetar och ser ditt behov före du själv kanske upptäcker det. På så sätt hanterar vi förändringar i ditt tjänste­utbud med stor flexibilitet och undviker onödiga investeringar genom smarta och lång­siktiga lösningar.

Vi har ett stort nätverk av kontakter och partners i branschen, både inom innehåll, teknik, management, sälj och marknadsföring. Vi har också aktiva integrationer mot de flesta operatörer, planerings­system och teknik­företag.

Teknik

Vi levererar plattformen Comet som är specifikt framtagen för TV- och mediabranschen. Comets olika moduler gör att TV-kanaler och operatörer kan få kostnadeffektiva lösningar baserade på just deras behov.

Både externa parter och system hos kanaler och operatörer kan enkelt integrera med Cometplattformen via våra öppna API:er och vi jobbar aktivt med att vidareutveckla branchstandarder som Public Schedule.

Fördjupa dig i tekniken

Comet har ett lättanvänt och tillgängligt användar­gränssnitt. TV-redaktörer, planerare och översättare kan jobba på ett snabbt och effektivt sätt oavsett var de sitter.

Genom att vara experter på alla element inom arkitektur, databaser, utveckling och design, hela spektrat från frontend till backend, kan June erbjuda en mer stabil, effektiv, lättanvänd och snygg lösning än vad en bred teknikkonsult som inte arbetat i branschen kan göra.

Ett urval av våra kunder

 • Bonnier Broadcasting
 • C More
 • ChyronHego
 • Com Hem
 • Horse & Country
 • Red Bee Media
 • MTV
 • RiksTV
 • Telia
 • Teracom Group
 • Turner
 • TV4